14 Şubat 2012 Salı

"Sevgi-li"

          Sevgili kelimesinin anlamını söylerken farkedemeyenler vardır. "Sevgi-li" sevgine sahip olan kişidir. Sevgi duyduğun herşey senin sevgi-lin olabilir. Ama tabi genelde karşı cinse duyulan sevgi bu kelimeyle örtüştürülür. Bu yoğun duyguyu hissettiğiniz kişi ile aynı duyguları paylaşıyorsanız toplumun şanslı kesimindesiniz. Tadını çıkarınız:)
        Gel gelelim tartışmalı 14 Şubat mevzusuna..Sevgili olanlar, beraber ne kadar keyifli ve güzel anlar yaşarlarsa yanlarına o kadar kâr kalır, bu yüzden buldukları her fırsatı değerlendirmelidirler diye düşünüyorum. Bu nedenle Sevgililer Günü'nü ticari bir tuzak veya yapmacık bir sevgi gösterisi olarak görmüyorum. Herkes tarafından bilinen, çoğu kişi tarafından kutlanan, sembolik bir gündür ve sevgililer bu zamana kadar erteledikleri dışarı çıkma, yemek yapma, hediye alma, film izleme gibi aktiviteleri yani hoş şeyleri yaşamak için kendilerine bahane bulurlar ki bence bunun kötü bir yanı yoktur. Sevgililer gününe sövüp sayan yalnızlara lafım yok ama sevgilisi varken bunu yapanlara anlam veremem, bulmuşsun işte bir gün yaptığın her güzel şey iki katı daha mutlu edecek, kutla yani bir şekilde, normalde beraber film izlerken aldığın keyfin iki katı keyifli olacak, çünki adı var günün, duygularını çıkarıp önüne koyup ne var ne yok diye bakmanın aklına geldiği bir gün,duygularının daha farkında olduğun bir gün :) normal bir günde yaptığın kekin verdiği keyif bugün yaptığında iki katı mutlu edici olabilir:) Normal bir günün altını çizmek isterim çünki normal olmayan günlerde de bu tarz şeyler iki kat mutlu edici olabilir, zor geçen bir günün sonunda aldığın bir çiçek ile normal bir günde aldığın çiçeğin hissetirdikleri arasında fark vardır. 
           Öte yandan, bir daha kanımızın deli aktığı bu yaşların gelmeyeceğini ön planda tutabileceğimiz bir konu" sevgi duymak" ve "sevgi görmek". Bu yüzden alabildiğine sevmek ve sevilmek için çaba göstermek gerektiğine inanırım, tabi hayatınızın merkezine koymamak önemli bir sınırdır. İşin özü; bugün sembolik olması dolayısıyla yaptığınız her şey normal güne nazaran daha akılda kalıcı ve daha keyif verici olabilir, bu nedenle umarsızca kutlayınız derim. Beraber play station oynamak mı, dizi izlemek mi, film izlemek mi, kek, yemek yapmak mı, ev temizlemek mi, karşılıklı kahve içmek mi,, içinde paylaşılan bir duygu olan herşey kutlamaya dönüştürülmeli ve tatlı bir anı olarak bırakılmalı. Sevmekten korkmayanların, gününü kutluyorum. Bugüne lanet okuyanları ise sakinliğe davet ediyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder