26 Aralık 2016 Pazartesi

Fark ediş döngüsü



Dilerim az sonra okuyacakların hayatında bir fark yaratır, ya da bir fark edişi başlatır..

Pencerenin karşısına geçip iki camı da ardına dek açar mısın? Diyaframdan bir nefes çekip evvela yaşıyor olduğunu anla..İkinci nefeste de az evvel aldığın ve hücrelerine dek ulaşan nefesi, bir başkasının çekeceği atmosfere bırakışını fark et.. -Aldığın nefesin bile geri verilmesi zorunluluğu- başka bir fark edişi başlatsın..O ânı fark et..Elinde olmadan için minnetle dolacaktır..

Benim fark edişlerim böyle başlar. Küçük bir ateş tutuşturur "fark ediş" fitilini. Sonra dallanıp gider o fark edişler..En sonunda belirsiz bir minnet ile biter muhakkak. Bir kedinin derince bir nefes alışı, bir yaprağın incecik damarlarında akan yaşam, suyun şeffaf oluşu, çayın lezzeti, nefesin alınışı..verilişi..tüm bunların fark edilişi mucizeyi görebilmemi sağladığından; minnet ile dolup taşmam...

Şu anda hangi zorluklar içersinde isen, hepsini 5 dakikalığına düşünmeyi bırak. Sadece yaşadığını; canlılığını hisset. Ve bir gün bunun sonlanacağını fark et. Sen yokken de o rüzgarın o yaprağı kıpırdatacağını, yine insanların erkenden uyanıp işlerine gideceklerini, o nehrin kenarındaki kurbağanın hala vıraklayacağını, düşün işte bunları... Misafir olduğunu fark edebildin mi? Tüm bu içini titreten telaşların bu misafirlik için çok fazla olduğunu fark edebildin mi? Dediği gibi, hayat kısa kuşlar uçuyor sen olsan da uçacaklar olmasan da..Sen bu şöleni kaçırma. Hayat, sandığından daha fazlası..Detayları gör ve bunlarla eğlen!

                                                                                                                                    25.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder